Кога баба ти ќе те замоли да ѝ го изнесеш шифоњерот, а ти имаш „опасно креативна“ идеја

Балканец не е Балканец, ако сите работи околу домаќинството не ги изведува сам и во никој случај не бара совет или помош од експерт. Така овие луѓе одлучиле да го изнесат шифоњерот надвор, со примена на „соодветна техника“, која очигледно и не е толку функционална.

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.