Кога бебето многу личи на таткото (виц)

Млада жена турка количка со бебе. Се среќава со една стара пријателка и започнуваат разговор. Пријателката:
– Леле, колку време не сме се виделе, баш ми е мило што те гледам. Аууу, па и бебенце имаш! Леле колку е слатко, ама исто е како маж ти, и очи и уста, нос, исти Киро само смален.
Жената замислено ѝ одговара:
– Сигурна ли си? Ова е бебето на комшивката што живее над нас.