Кога го мразиш соседот, но кармата е посилна од тебе

Оној кој на друг јама копа сам во неа паѓа…

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.