Кога гризе рибата, гризе! А знае и каде да гризне :)

Ова е ремора или попозната како цицач-риба. Нејзините грбни перки се во форма на модифициран овален орган во форма на плоча. Во близина на поголемите морски животни тие се отвораaт, со вшмукување се создава вакуум и тие се цврсто припоени за кожата на поголемите од нив.

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.