Кога инспекциите не си ја вршат работата, Англичанецот реши сам да му го затвори ресторанот за брзаа храна на Индиецот

Бидејќи забраната била само за ресторани, а не и за храната за носење, наеднаш сите „ресторани“ за брза храна, повторно станаа сендвичари.

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.