Кога ќе ти дојде преку глава од работа (виц)

Земаш годишен одмор.
Ги бришеш сите акаунти на социјалните мрежи.
Ја напушташ државата и отседнуваш во мал, непознат хотел.
Купуваш нова СИМ картичка.
Се качуваш на првиот автобус.
Запираш на последната постојка, потоа 3 километри одиш пеш за да пристигнеш да плажа отсечена од светот, немаш ниту сигнал на телефонот.
Остануваш цел ден и таман се пристемнува, брановите носат едно шише со писмо во него.
„Ацка, клиентите побараа некои корекции, поправи ги кога ќе можеш и испрати ги. УСБ стикчето е во шишето. Иво.“