Кога мажот неочекувано ќе се врати дома, а надвор „мразој и снегој, и пепелници, силни ветришта и вијулици“

Сигурно си вели: Само да го преживеам ова и повеќе не се мешам каде што не ми е местото.

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.