Кога моторџијата ќе се загледа во убавите дами крај патот

Сѐ си има своја цена, а кармата ќе се погрижи да ја платите што е можно побрзо.

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.