Кога на камионите ќе им откажат кочниците на современ автопат, возачите ja користат „лентата за бегство“

На секоја поголема удолница на современ автопат треба да има ваква специјално дизајнирана лента, која ќе му го спаси животот на возачот на камионот и ќе спречи сообраќјка во која може да загинат и други луѓе.

Првото видео е објасанување за различните видови ленти за бегство, а второто се состои од повеќе снимки од камионџии кои се спасиле благодарение на овие ленти.