Кога не се мирисаш со комшијата (виц)

Со комшијата од горниот кат не се разбираме многу добро. Многу се нервира кога пушам цигари на терасата. Се јавил во полиција и ме пријавил, ама им рекол дека пушам трева. Дојдоаа момците и прашаа дали е вистина. Им реков дека е вистина, но ја испушев. На прашањето од каде сум ја набавил, одговорив од комшијата на горниот кат. Веќе три часа му роварат низ станот.