Кога се прави сребрена, а кога златна свадба? (виц)

Внукот го прашува дедото:
– Дедо, дедо, кога се прави сребрена свадба?
– Кога ќе ти посребренат косите внучко.
– Дедо, дедо, а кога се прави златна свадба?
– Кога ќе ти пожолтат гаќите!