Кога твојата понежна половина неочекувано ќе ти се обрати со твоето име

Што згрешив пак сега? Дали сум во неволја? Кој ден е денес? Пак ли заборавив нешто многу важно? Итн. итн. А таа само се зафркавала :).

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.