Кога во супермаркет ќе залепат погрешна цена на производот (виц)

На касата во еден супермаркет:
– Добар ден, 1000 денари ве молам!
– Но на цената пишуваше 500?
– Знам, дека пишува 500, но тоа е грешка и всушност чини 1000 денари!
По кратко размислување муштеријата вади пара и вели:
– Добро тогаш… Повелете!
– Но тоа се 500 денари!
– Знам, дека пишува 500, но тоа е грешка и всушност се 1000 денари!