Кога жената ќе му дозволи на мажот да ја каже вистината (виц)

– Мажу, оваа сукња ме прави ли дебела?
– Вети ми дека нема да се налутиш ако ти ја кажам вистината!
– Ветувам!
– Ги испив парите што ги собравме за одмор!