Кого го носи брзата помош 3 пати неделно? (виц)

Болничарот од брзата помош го прашува докторот:
– Докторе, овој да не е некој наркоман?! Веќе трет пат оваа недела го носам со брзата помош!
– Не е наркоман, младоженец е! Жена му се учи да готви…