Кој род е зборот баничка? (виц)

Мартин јаде баничка на часот. Наставничката го забележува и му вели.
– Мартин, на час по македонски не се јаде баничка. Ајде стани и кажи ми кој род е зборот баничка?
– Машки род наставичничке.
– Е како така бе Мартин. Зошто машки род?
– Е па затоа што е со јајца, наставничке.