Колешката од работа тешко пали, ама кога ќе запали, оди па запри ја ако си маж!

Кога мачката не е на работа, глувците си го прават времето интересно.

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.