Колку чинат бананите? (виц)

– Тато колку чини мојата бананка? – го прашува детето својот татко.
На таткото му е малку незгодно, па му одговара:
– 50 денари сине!
– А твојата банана тато колку чини?
– Ее сине, мојата чини 1000 денари.
– Па значи ништо не вредат нашите.
– Зошто сине?
– Па мама вчера му рече на чичко Јован дека има банана од милион долари!