Колку добро ја познаваме нашата планета? Овие 25 необични видови научниците ги открија само во 2019 година

Го мапиравме светот, ги откривме сите континенти и понекогаш се чувствуваме како ништо ново да не се случува на нашата планета. Но, Земјата е сè уште полна со мистерии и изненадувања!

Научниците откриваат нови растителни и животински видови скоро секој ден и докажува дека сè уште има авантури што треба да се случат во длабоките делови на светот. Во 2019 година повеќе од десетина истражувачи од Калифорниската академија на науките додадоа зачудувачки 71 нов вид на нашето семејство дрво, а ние вие претставуваме 25 од нив:

#1 Siphamia Arnazae

#2 Tomiyamichthys Emilyae

#3 Chromoplexaura Cordellbankensis

#4 Cinetomorpha Sur

#5 Dipturus Lamillai

#6 Ecsenius Springeri

#7 Lola Konavoka

#8 Cirrhilabrus Wakanda

#9 Cordylus Phonolithos

#10 Janolus Flavoannulata

#11 Janolus Tricellarioides

#12 Justicia Alanae

#13 Madrella Amphora

#14 Nucras Aurantiaca

#15 Trembleya Altoparaisensis

#16 Hoplolatilus Andamanensis

#17 Vanderhorstia Dawnarnallae

#18 Chromis Bowesi

#19 Eviota Gunawanae

#20 Gravesia Serratifolia

#21 Myrmecicultor Chihuahuensis

#22 Protoptilum Nybakkeni

#23 Janolus Incrustans

#24 Liopropoma Incandescens

#25 Trimma Putrai