Колку ги мразите комарците? Оваа девојка го собира секој кој некогаш го убила

Една млада уметница откри дека го чува секој комарец што ќе го убие, нумерирајќи ги своите „жртви“ во прилично голема колекција. Делиша Деј на Твитер го објавила својот „успех“ за тоа како почнал предизвикот и како оди во моментот.

Се чини дека бројот на мртви од комарци на Делиша сега ја надмина границата од 80 и тие стојат залепени едни до други во прави редови. Реално забавно е да се собираат работи, нема кој не го правел во детството, но ретко на кој ќе му дојде на ум да собира мртви комарци.

За време на пишувањето е нејасно зоштоДелиша избра да ја извршува оваа морбидна забава. Некои сугерираат дека таа е едноставно заинтересирана за ентомологија – проучување на инсекти – додека други се прашуваа дали има или не одредена одмазда против комарци.