Колку повеќе се плашиш, толку потешко ќе го фатиш огромниот пајак со кутијата

Предупредување: Ако се плашите од пајаци, не гледајте!

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.