Колку време трошиме на секојдневните работи во нашиот животен век

Сè – од ажурирање на социјалните медиуми до барањето место за паркирање – зазема дел од нашето драгоцено време. Но, скоро никој не знае точно колку време траат овие мали нешта во нашите животи.

И може да биде прилично изненадувачки, ако не и шокантно, да се види колку време луѓето трошат на различни активности без дури и да бидат свесни за тоа.

10. Заспивање: Луѓето поминуваат 7 години од животот обидувајќи се да заспијат

9. Барање паркинг: Одзема 248 дена од нашите животи

8. Шопинг: Просечна жена поминува околу 8,5 години од својот живот во купување

7. Диети: Жените поминуваат околу 17 години од животот на диети

6. Подготвување: Просечна жена поминува околу 136 дена од својот живот да се подготви, а на мажите 46 дена

5. Вежбање: Вежбаме само 1 година и 4 месеци од нашите животи

4. Време пред екран: Просечен човек поминува околу 11 години од нивниот живот зјапајќи во екранот

3. Седење: Луѓето седат околу 21 година од својот живот

2. Седење на вц школка: Седиме околу 92 дена од нашите животи на вц школката

1. Чекање во ред: Губиме околу 235 дена од нашите животи трпеливо (или нетрпеливо) додека чекаме во редови

Бонус: Четкање на забите

Експертите препорачуваат четкање на забите два пати на ден не помалку од 2 минути. Потребни се околу 79 дена во текот на животот. Но, според овие податоци, просечна личност поминува само 19 дена на оваа активност.