Компанија реставрираше Алфа Ромео Јулија ГТ од 1960 во модерен електричен автомобил

Италијанска компанија за реставрација на автомобили ја претстави електрифицираната Alfa Romeo Giulia GT и таа има сериозна моќ. Конвертирањето на олдтајмери во возила со електричен погон е растечки и фер е да се каже контроверзен, тренд во последните неколку години. Сега, Totem Automobili влегоа во игра со можеби најнапредното реставрирање досега.

Тотем тврди дека автомобилот може да оди од 0-96 км на час за 3,4 секунди, а максималната брзина 245 км на час. Батеријата од 50,4 kWh што се наоѓа на местото на стариот бензински мотор, исто така, му дава прилично импресивно опсег од 360 километри.

Тој вид моќ сепак носи цена. Со цел да се осигура дека автомобилот може да се справи со зголемените коњски сили, компанијата го соблече и расклопи GT Junior 1300/1600, пред да ја намести рамката рачно, што значи дека останало само 10% од оригиналната шасија. Оваа жртва ќе остави многу љубители на олдтајмери да се прашуваат која е поентата на сето ова.

Тотем додаде и нова прилагодена суспензија, амортизери и задна подрамка, сите спакувани заедно со навистина зачудувачка каросерија од јаглеродни влакна. Генерално, автомобилот ги задржува класичните облини на Giulia GT, иако со неколку надградби. Повторно, дефинитивно нема да биде за секого, но тешко е да се негира дека ова не е убав автомобил.

Постојат неколку други модерни додатоци, вклучително и клима, палење без клуч и со уште еден убав допир, Тотем вклучи автоматски менувач кој го имитира чувството на поместување нагоре и надолу како кај рачниот менувач.

Totem Automobili произведува само 20 од електрифицираните модели на GT, а еден ваков автомобил ќе чини 400.000 долари.