Комплимент од наставничката по македонски јазик (виц)

– Мамо, наставничката по македонски јазик ме пофали денес пред целото одделение.
– Браво бе син на мајка. И што ти рече, кажувај…
– Па ми рече дека пишувам како доктор со 30 годишно искуство.