Компромис може да се најде во секоја можна ситуација

Токму кога ќе помислите дека работата е завршена доаѓа среќниот крај.

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.