Комшијата е многу брз и љубопитен да дознае што се случи на улицата

Ни ЦИА не му е рамна на дедо Перо од поткровје :).

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.