Комшија – циција (виц)

Таткото му вели на синот:
– Сине, оди до комшијата Перо, нека ти ја даде бормашината зошто ми треба малку.
Детето оди и се враќа по кратко време со празни раце.
– Тато, комшијата рече дека не ти ја дава бормашината.
– Еј тој пак каков циција е… Остави го, оди од гаражата донеси ја нашата!