Комшивката е вистински метеоролог (виц)

– Комшике, ти секогаш простираш алишта кога е убаво времето, како го познаваш?
– Еее, по онаа работа на мојот.
– E како така?
– Ако е на лево, значи ќе биде облачно, ако е на десно, значи ќе е сончево.
– А ако е нагоре?
– Кој е луд да пере, ако е нагоре, ма!?