Конечно дојде викенд и време е секој да си се опушти на свој начин

Џакузито си клокоти, младите пилиња му пеат… Животот е убав!

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.