Корупција, естрада, турбофолк! Човекот кој што требаше да стане претседател на Србија покажува како функционираат телевизиите

Лука Максимовиќ, алијас Љубиша Прелетачевиќ Бели во 2017 година се кандидираше на изборите во Србија и за малку ќе победеше. Ова не би било толку необично да не е Лука комичар кој целата своја кампања ја сврте на сарказам и пародија. Оваа година не излезе на избори, но направи видео за актуелната тема во Србија, а тоа е корупцијата во медиумите и што тие ѝ пласираат на јавноста. Дали може да се забележи некоја ваква сличност и кај нас?

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.