Крадците во денешно време станаа толку дрски што не се ни кријат кога крадат! Кога можат политичарите, зотшо не и народот?!

Крадецот си ги сече бакарните цевки јавно пред сите, среде бел ден, не се крие од никого и нема што да му замериме. Штом и крадењето стана јавна професија, тоа би значело дека општеството добива нов облик со поинакви вредности.