Краткометражен филм од само 21 секунда, од жанрот „Фантазија“

Мора да признаете дека режисерот има бујна фантазија. Вакви работи не се случуваат во реалниот живот.

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.