Креативноста на луѓето нема крај, а овие уметнички души направија вистинска уметност од обично ѓубре

Кога инспирацијата, трпението и напорната работа ќе се соберат, нема ограничувања за чудата што можат да ги создадат човечките раце. Тие можат да ги трансформираат најобичните невредни работи во уметнички дела или корисни секојдневни предмети. Ако размислиме, овие рециклирани предмети се повредни од оние новите, бидејќи имаат приказна за раскажување и се сведоци на долги часови посветеност и напорна работа.

Ние обожаваме кога работите добиваат втора шанса, а особено кога не` зачудуваат со нивната трансформација. Затоа собравме неколку рециклирани дизајни што ќе ве инспирираат.

Фиоки тапацирани со стари куфери.

Скулптура од велосипеди.

Полица од старо пијано.

Скулптура од ѓубре собрано од плажа.

Биста од картон.

Скулптура од картон.

Декорација од скршена саксија.

Гитара од стари скејтборд даски.

Тепих од јаже.

Скулптура од жица.

Стар куфер претворен во полица за книги.

Лебед од пластични ножеви.

Двосед од стара када.

Аквариум од стар телевизор