Куче избега од урнатините од автомобилот за да ја донесе полицијата кај повредениот сопственик

Германски овчар е заслужен што помогнал да се спаси неговиот сопственик, откако успеал да избега од автомобилот и да ја алармира полицијата. Полицијата во Њу Хемпшир првично мислела дека кучето Тинсли е изгубено кога го пронашле само, кучето успеало да им даде до знаење дека сака нешто да им покаже на полицајците обидувајќи се да се оттргне од нив.

Поручник Даниел Балдасар, од државната полиција на Њу Хемпшир, објасни дека „не побегнала целосно“, туку дека нејзиното однесување било „некако, „Следете ме“. Следи ме”.

За среќа, полицајците ѝ обрнаа внимание на Тинсли и ја следеа за да пронајдат оштетена заштитна ограда во близина на меѓудржавниот раскрсница во Вермонт веднаш преку државната линија.

Државната полиција на Вермонт пристигна на местото на настанот набргу откако војниците од државата Њу Хемпшир и полицијата од блискиот град Лебанон реагираа на местото на несреќата, при што полицајците ги пронајдоа и возачот и сопатникот како лежат во снегот покрај камионот, кој се превртел во несреќата.

Тинсли застана до нејзиниот сопственик, но за жал, булдогот кој му припаѓаше на патникот загина во несреќата.

Двајцата патници во возилото беа тешко повредени во несреќата, но благодарение на германскиот овчар тие можеа брзо да добијат медицинска помош.

Началникот на полиција Филип Робертс изјави за WBTS дека силите имале „многу неверојатни приказни со нашите обучени К-9 и други работи, но не и со само домашно милениче да нѐ води по пат и да игра улога во спасувањето на некои животи“.

Инспекторите утврдиле дека возачот бил во алкохолизирана состојба во моментот на несреќата и оттогаш тој е обвинет за Возење под влијание.