Кучето има неодолива навика да се погрижи децата безбедно да пристигнат на училиште

Кучето Гордон има прилично интересна навика. Тој секој ден ги испраќа двете мали девојчиња до училишниот автобус, чека со нив, чека да се качат и дури потоа заминува.

Тој не ни помислува да ги остави децата сами и нивната мајка не мора толку да се грижи бидејќи Гордон е вистински телохранител. Децата и кучињата имаат неверојатна врска, а ова видео е доказ за неа.