Куќа-библиотека во Јапонија каде што домот, работата и хобија се спојуваат

Куќата во Зуши е дизајнирана од архитектите Реи Мицуи и завршена во 2019 година во градот Зуши, префектура Канагава, Јапонија. Локалитетот се наоѓа во близина на станицата, во зелена област во стрмните подножја на планината, густо обрасната со дрвја. Двоспратната куќа со подрум и ниво на поткровје со вкупна површина од 148 квадратни метри има скалеста форма по наклонета површина. Сопственикот на куќата е сопственик на голема домашна библиотека со приближно 30.000 книги.