Куќа во Индонезија која дава чувство на приватност и заедништво во исто време

На густо изградена, ниска градска област, изградени се две куќи за две семејства од 4 (маж и жена пар и две деца) и жена со попреченост. Концептот на куќата е наменет да ја разјасни реакцијата на формата на зградата на околината.

На секое семејство му е потребна приватност, простор и хармонија на две згради на исто земјиште. Концептот на близнаци ја демонстрира врската помеѓу „братот и сестрата“ преку слични форми со различни големини. Две спални соби со тоалет во секоја, кујна и трпезарија за 4 члена од семејството. Другата куќа има една спална соба со тоалет и дневна соба. Заедничките области се дизајнирани да го заобиколат тесниот простор во оваа куќа. Секое семејство кое живее во оваа куќа има своја зона на приватност, но во исто време може да комуницира меѓу себе. Јавните површини се поврзани со влезот во секоја куќа. Друга важна точка: изградбата на куќата беше поделена во три фази, кои беа спроведени постепено.