Кулминација на забавата: Кога Ема ѝ направи кечерска финта на својата најдобра другарка

Со вакви најдобри другарки, кому му требаат непријатели?

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.