Култот на Баал: Мапата на моќниот култ на смртта кој постои уште од почетокот на човечката цивилизација

Овој дијаграм ја открива историјата на моќниот култ на смртта што владеел со Земјата од почетокот на самата цивилизација. Се верува дека се започнало од богот Баал. Баал значи сопственик, господар, бог, на семитски јазик. Овој бог имал повеќе „лица“. Некои верувале дека е бог на планините, некои како бог на морето или пак на териториите. Како и да е ова божество се проширило низ светот многу побрзо од било кој друг. Баал најчесто се претставува како моќен бик или воин со рогови.

Свештениците на Баал се самоповредувале со ножеви, а исто така за ова божество се пренесувале и човечки жртви, а се практикувала и „света проституција“ која била широко осудувана. Временската рамка на мапата е определена и почнува од горе па надолу.

Таа ги покажува сите врски кои ги има овој култ, кој наводно сѐ уште трае. Според оваа мапа сѐ започнало од Кананитите, а потоа продолжило до Египет и Вавилонското царство. Потоа Римското царство и Јудеа. Најзабележителен е моментот кога Ватикан се прикажува како централна фигура во култот Баал.

Витезите, Темплати исто така се сметаат за дел од култот, како и Хазарите кои се туркиски народ кој во почетокот се живееле покрај крајбрежитето на Дагестан и делтата на реката Волга и тие го прифатиле јудаизмот како своја религија. Култот потоа се префрлува на територија на Швајцарија за да се разграни на Масони и Исусовци.

Исусовците се под директна надлежност на Папата, а а исто така има и Генерален Приор (Генерален надзорник), кој директно раководи со Редот. Од 1776 година веќе доаѓаат на ред добро познатите Илуминати и семејството Ротшилд.

Како најмлад култ се ставени Атлантските Масони, кои се на територија на САД.  Дали навистина судбината на луѓето на Земјата ја носат вакви моќни култови, или пак сѐ се сведува на бројни теории на заговор?

Отсекогаш ве мачеле големите прашања? Верувате дека светот не е толку едноставен и дека постојат и работи кои не ги гледаме? На вистинското место сте. Посетете го каналот Мистерии и урбани легенди.