Лав, мечка и тигар кои биле спасени од насилни сопственици решиле да живеат како семејство

Лавовите, тигрите и мечките имаат различни склоности кога станува збор за нивната животна состојба – лавовите живеат во чопори, а тигрите и мечките се претежно осамени. Но, понекогаш животот создава неверојатни парови, или во овој случај тројки. Ова трио реши да формира свој чопор и тие живеат заедно во хармонија, и покрај тоа што припаѓаат на различни видови. Од траумата со која се соочиле кога биле млади, тие создале специјална врска. Оваа група е одраз на тоа како сите животни можат да пораснат и да се сакаат и покрај тоа што доаѓаат од различни светови.

Тажен почеток

Во 2001 година, државната полиција во Џорџија упаднала во домот на дилер на дрога и налетала на потресна сцена. Во подрумот на куќата лежеле 3 преплашени младенчиња. Младенче од мечка, тигар и лавче сите биле неухранети, преплавени од паразити и покажувале знаци на нехуман третман.

Црна мечка, Балу, била заробена во кафез кој ѝ исекол парче од кожата. Бенгалски тигар, Шир Кан изгледал како да е пред смртта, а африканскиот лав Лео бил заклучен во мала кутија, и покрај тоа што имал отворена рана на лицето. Но, на тие трагични денови им дошол крајот.

Нов дом за триото

Властите контактирале со Одделот за природни ресурси во Џорџија и му помогнале на триото да се пресели во нивниот нов дом: центар за спасување познат како Ноевата арка. Балу, Шир Кан и Лео, сè уште исплашени од траумата што ја преживеале, си барале утеха едни во други. По неколку месеци заздравување, младенчињата почнаа да покажуваат поголема доверба помеѓу себе.

Како што старееше тројката, водачите на спасувачкиот центар за жал очекуваа дека можеби ќе мора да ги разделат поради законите на природата. Но, ова семејство беше премногу тесно поврзано за да обрне внимание на кој било од овие закони. Тие беа браќа и немаше начин или потреба, како што се покажа, да ги пресечат нивните братски врски.

Последното збогување

Трите браќа живееја заедно 15 години. Нивните чувари се колнат дека никогаш не ги виделе да се степаат или да станат насилни едни кон други. Откако заедно преживеаа ваков ужасен кошмар, тие се наградија едни со други со многу, многу среќни денови.

Во 2016 година, на Лео му беше дијагностициран карцином и набргу потоа ги остави своите браќа. Шир Кан го следеше во 2018 година и беше погребан покрај неговиот брат во близина на нивниот клуб, едно од неговите омилени места. Балу е единствениот член на ова трио што остана во светилиштето и чека до денот кога тројцата ќе се сретнат повторно.