Леле, кој генијалец е оваа жена! Погледнете како се снајде!

Бидејќи ногата не ѝ влегуваше со се чевел, таа ги реши едно по друго.

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.