Летање со 85 км/час со лонгборд на тесна прометна улица и тоа без никаква заштитана опрема

Лонгбордот иако многу личи на скејтборд, сепак намента му е поинаква. Тој развива поголема брзина поради поголемите тркала и материјалите што се користат за изработка како полиуретан, па често се користи за спустови како овој.