10 кратки вицови за повесел празник

Две плавуши:
– Цуци, правев тест за бременост!
– И како, тешки ли беа прашањата?

– – – – – –

Објавила селфи без шминка. Гледам сите ѝ пишуваат:
– Оздрави брзо мила! Ние сме со тебе…

– – – – – –

Маж, којшто отстапува, кога греши, е мудар. Маж, којшто отстапува, кога е во право, е женет…

– – – – – –

Ако мајката ви вели, дека вие многу спите, или многу јадете, тоа не е вашата мајка, туку мајката на мажот ви.

– – – – – –

Може ли маж да прави што сака, ако жена му му каже „Прави што сакаш!“ За другар прашувам…

– – – – – –

Да, сѐ што ти е важно во животот е во женски род – салата, ракија, плата.

– – – – – –

Сега децата на 3 годинки сами си го вклучуваат компјутерот, прават што сакаат на телефонот, а јас на нивните години… јадев песок!

– – – – – –

– Мажу, многу се плашам да скокнам со падобран!
– Па, скокни без него бе, сонце…

– – – – – –

Жената е като сообраќаен полицаец. Ќе те искара, ќе ти ги земе парите и пак ти си крив!

– – – – – –

Сабота сабајле:
– Мамо, зошто мислиш дека секогаш кога се враќам од забава треба да сум пијана?
– Затоа што јас сум татко ти, ќерко.