Лицата на хероите од здравството завршија на зградите во Кина

Додека е тешко за сите во моментов, мислам дека сите можеме да се согласиме дека медицинските професионалци се херои на часот. И така, додека нашите лекари, медицински сестри, асистенти и сите здравствени работници се трудат дење и ноќе да се грижат за оние кои се погодени од СОВИД-19 фер е да го добијат признанието кое го заслужуваат за таа напорна работа.

Градот Фужоу, главен град на провинцијата Фуџијан во источна Кина, им приреди заслужено добредојде на здравствените работници кои се враќаат од Вухан, така што нивните лица ги прикажа на зградите. Истото се случи во 17 други градови низ Кина.