Љубопитноста го уби глушецот: Басна од реалниот живот прикажана преку фотографии

Љубопитното глувче се приближило до зимјата од 69 сантиметри без да биде свесно дека ова е последното нешто што ќе го види во животот. Неверојатните фотографии ги направил фотографот Џул џулфикри од Индонезија, кој го фатил овој редок момент во дворот на негов пријател.