Љубовта не познава сантиметри: Највисоката девојка се омажи за маж понизок 41 см

26-годишната манекенка Елисане Силва од бразилскиот град Солинополис, која ја носи неофицијалната титула за највисока жена во земјата, изјави дека нејзината висина од 2,03 сантиметри е предизвикана од бениген тумор на хипофизата, кој не бил забележан на време . До десеттата година, висината на Елисане надмина 175 сантиметри. И таа продолжи да расте, и стана предмет на потсмев на соучениците. Девојчето кое било жртва на малтретирање дури морало да се откаже од училиште.

Во 2010 година, Силва реши да ја раскаже својата приказна на еден бразилски ТВ канал во замена за плаќање на нејзиниот лекарски преглед, што нејзиното семејство не можеше да си го дозволи. Таа беше дијагностицирана со гигантизам, од вишок на хормон за раст. После тоа, таа помина низ курс на лекување, благодарение на што се намали болката во коските што ја доживеала со текот на годините.

Елисане вели дека успеала да се ослободи од комплексите благодарение на личноста во која се в вљубила. Со нејзиниот иден сопруг Франциналдо Да Силва Карвахо се запознала во 2011 година. Тоа била взаемна љубов на прв поглед. Франсиналдо никогаш не дал никакви коментари за растот на својата сакана и ја прифати каква што е, што и беше многу важно. „Тој беше првиот што се однесуваше кон мене како кон личност, а не кон некаков вид грдост на природата“, вели моделот. Тие се венчаа во 2015 година. Двојката има тригодишен син Анџело. Неговата висина е 99 сантиметри, што одговара на нормите за момче на негова возраст.

Висината на 31-годишниот Франциналдо е 162 сантиметри, односно од 41 сантиметар е понизок од неговата сопруга.

Бразилката вели дека таа и нејзиниот сопруг се навикнати на коментарите на луѓето кога одат заедно по улицата.