Логоа на познати брендови кои значително се промениле во текот на изминатите 50 години

Да се дизајнира професионално лого може да чини многу пари па затоа не е изненадување што влогот е голем кога компанијата ќе одлучи да го промени логото. И тоа не е само финансиски ризик бидејќи брендот може да го загуби својот идентитет ако логото не е направено добро. За среќа, некои компании што ги знаеме ризикуваа и, со текот на времето, на своите логоа им дадоа помодерен изглед.

Дали тие изгледаат подобро сега или во минатото, вие одлучете.

Мајкрософт

 

 

Пепси

 

 

Мекдоналс

 

Икеа

 

Адидас

 

Бургер Кинг

 

Форд

 

Нинтендо

 

Амазон

 

Канон

 

Ејпл

 

Твитер