Луѓе кои поминале скоро 1 век на овој свет даваат вредни совети за помладите генерации

Нема поголемо училиште од долгиот живот. Колку подолго живеете толку подобро ќе ја сфатите поентата на животот и вистинските вредности во него. Овие луѓе имаат скоро 100 години и на нивните часови се одбројани, но тие сакаат да ја споделат својата мудрост со идните генерации и да им посочат дека не треба да трошат нерви и пари на работи кои не се важни во животот.

На ливчињата пишува првин како се викаат, потоа која е нивната возраст и на крај е пораката до помладите генерации. Вреди да се „купи“ некој од овие бесплатни животни совети.

„Уживајте во секој момент“

„Осигурајте се дека сте финансиски стабилни“

„Бидете здрави, грижете се за своето тело одете на чист воздух и не влегувајте ‘под чаршафите’ пред да бидете доволно возрасни.“

„Искористете ја секоја можност која ви се дава.“

„Секогаш имајте амбиции и цели кои ќе ги следите.“

„Секогаш кажувајте ја вистината.“

„Никогаш не пратете маж“

„Споделувајте искуства и уживајте во нив заедно.“

„Најдете некој кој ќе го сакате и продолжете да го сакате.“

„Секогаш бидете искрени.“

„Бидете добри со сите. Сите имаат минато.“