Луѓето низ целиот свет создаваат илустрации за да ги искажат своите чувства за пожарите во Австралија

Додека целиот свет гледа како пожарите беснеат низ цела Австралија, многу луѓе од различни делови на светот создаваат трогателна уметност за да искажат почит кон оние животни кои дури и не можат да ни кажат за нивната болка.

Овие илустрации ја креваат свеста за катастрофалните последици кои ги оставија овие пожари.