Луѓе кои го победиле ракот споделуваат колку нивните животи се различни за време на и по битката со болеста

Луѓето низ Твитер учествуваат во виралните предизвици „како започна наспроти тоа како заврши“ и „како започна наспроти како се одвива“. Луѓето кои го преживеале ракот му покажуваат среден прст и се доказ дека животот може да се врати во нормала. Тие ги споделуваа своите успешни закрепнувања споредувајќи ги пред и по своите фотографии за да ги поддржат и инспирираат оние кои сè уште се борат за своите животи или ја имаат оваа борба пред нив.